Heeft u kant-en-klare antenne kabel nodig volgens uw specificaties en inclusief aangezette connectoren? 

Connectoren

Kwaliteits RF coax connectoren zijn van essentieel belang voor een goede verbinding tussen antenne, kabel en apparatuur. Het is van het grootste belang dat de gebruikte connectoren een lage SWR (staande golfverhouding) en “insertion loss”  voor de gebruikte frequenties hebben. De meest voorkomende connectoren zijn:

SMA

SMA is een van de meest gebruikte RF connector. Geschikt tot 6 GHz voor ‘low-cost’ oplossingen, en tot 18 GHz voor kwaliteit toepassingen.SMA heeft een hoge mechanische sterkte en lage SWR. SMAis ook leverbaar in een ‘Reverse Polarity’ uitvoering (RP).

FME

FME wordt vaak gebruikt voor ‘low-cost’ voortuig toepassingen. Populair voor de mobiele markt, maar niet aanbevolen boven 2 GHz.

N

N wordt voornamelijk gebruikt voor basis stations en toepassing met een groot vermogen. Geschikt tot 18 GHz. Een betrouwbare connector geschikt voor grote kabel diameters.

TNC

TNC is de van schroefdraad voorziene versie van BNC. Geschikt tot 11 GHz.

BNC

BNC is de algemene bajonet connector, voornamelijk gebruikt voor voor VDC en digitale signalen. Niet aanbevolen boven 500 MHz.

MCX

MCX is een kwaliteits miniature ‘snap on’ connector. Geschikt tot 6 GHz.

MMCX

MMCX is een kwaliteits miniature ‘snap on’ connector, kleiner dan de MCX. Geschikt tot 6 GHz.

SMB

SMB is een kwaliteits ‘snap on’ connector. Geschikt tot 4 GHz.

UHF

UHF connectorwordt algemeen gebruikt voor marine VHF apparatuur en amateur (Ham) apparatuur. UHF connectors hebben andere namen voor ‘male’ (PL-259) en ‘female’ (SO-239).